UPOZORENJE MAJKE: LJETI SVI RADIMO OVO KAKO BISMO RASHLADILI DJECU, NE SLUTIMO KOLIKO JE OPASNO - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

UPOZORENJE MAJKE: LJETI SVI RADIMO OVO KAKO BISMO RASHLADILI DJECU, NE SLUTIMO KOLIKO JE OPASNO

Mama troje djece podijelila je na Facebooku stravičnu sliku svog devetomjesečnog sina kako bi upozorila roditelje na veliku opasnost koja se krije u svakom dvorištu.

Danas, dvije godine kasnije, plače nad slikom svog sina koji je u trenutku nesreće imao devet mjeseci. Njen post prenosimo u cijelosti.

– Svaki put kad vidim ovu sliku, plače mi se, ali mislim da je važno da je podijelim. Prije dve godine, moja beba je na preko 30 odsto tijela zadobila opekotine drugog stepena zato što je slučajno poprskana vodom iz crijeva u dvorištu.

loading...

Tada su vatrogasci izdali saopštenje i upozorenje za roditelje:

– Baštensko crijevo koje je direktno izloženo suncu je vrlo opasno. Sunce može da zagrije vodu koja je unutra na temperaturu do 60 stepeni, što izaziva opasne opekotine posebno kod djece i životinja. Prije nego što mlaz upretite u nekog, obavezno dobro ispustite vodu  – glasilo je saopštenje.

Svakog ljeta se, baš kao i tragični incidenti sa ostavljanjem djece i životinja u kolima, ponavljaju i priče sa opekotinama zbog baštenskog crijeva. 

Među skorijim slučajevima je i slučaj mame koja je htjela da sinu napuni bazenčić vodom. U jednom trenutku ga je poprskala kako bi ga rashladila, ne shvatajući da je voda u crijevu vrela.

(Hayat / Foto: Youtube screenshot)

Loading..
loading...