TRADICIONALNA MEDICINA: SAZNAJTE ŠTA SVE MOŽE PROPOLIS - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

TRADICIONALNA MEDICINA: SAZNAJTE ŠTA SVE MOŽE PROPOLIS

Za propolis se tvrdi da je savršena ispomoć u liječenju ekcema, bubuljica, lišajeva, kao i posjekotina. Evo šta treba da radite da biste postigli pravi efekat.

Pixabay

Pčelinji proizvod propolis ima posebno mjesto u kućnoj apoteci, ističu ljekari tradicionalne medicine.

Da bi se postigao željeni efekat, potrebno je u tankom sloju da se dva puta dnevno nanosi na oboljelo mjesto. Rezultat sigurno neće izostati, naglašavaju zagovornici liječenja propolisom.

loading...

Propolis u obliku tableta i tinkture (alkoholni rastvor) može da se nađe u svim apotekama, kao i prodavnicama zdrave hrane.

Zanimljivo je da ova mješavina voska i još nekih ljepljivih sastojaka, pčelama služi da učvrste saće i zatvore pukotine, ali i da dezinfikuju ćelije u kojima borave.

Pixabay

Propolis u sebi najviše ima voska, smole i balzama, a nešto manje polena, tanina i eteričnih ulja koja posjeduju antibiotska svojstva.

Zbog ovakvog sastava propolis i postiže antiupalno i antimikrobno dejstvo, stimuliše regeneraciju tkiva i povećava odbrambenu moć organizma.

U oblasti stomatologije, preporučuje se za održavanje oralne higijene, jer predstavlja odličnu barijeru za pojavu karijesa, pišu “Novosti”.

U kozmetici, propolis se dodaje različitim kremama, koje mogu da se nađu u biljnim apotekama.

Dobro kod propolisa jeste to što mogu da ga koriste svi, osim ljudi alergičnih na pčelinje proizvode. Na propolis, alergične osobe moraju da zaborave.

Loading..
loading...