SVE PREDNOSTI BIJELOG LUKA: ZAŠTO BISTE GA TREBALI JESTI SVAKI DAN - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

SVE PREDNOSTI BIJELOG LUKA: ZAŠTO BISTE GA TREBALI JESTI SVAKI DAN

Ilustracija

To je zato što bijeli luk sadrži gomilu vitamina, korisnih ulja i aminokiselina. Sadrži alicin – organski spoj koji ubija bakterije i gljivice.

Važno je bijeli luk jesti svjež kako bi vas zaštitio od bolesti. Alicin nastaje samo mehaničkim uništavanjem biljnih stanica koje se događaju kad se reže ili zgnječi.

Vaš krvni pritisak će se stabilizirati

loading...

Ako patite od visokog krvnog pritiska, dodajte bijeli luk svojoj prehrani zato što proširuje žile i smanjuje arterijski pritisak.

Ilustracija

Glavobolja, kao i opterećenje na srcu, nestat će s visokim krvnim pritiskom. Češnjak smanjuje razinu lošeg kolesterola u krvi za 10 do 15 posto. Što znači da se rizik od bolesti srca ili moždanog udara smanjuje za gotovo dvostruko.

Međutim, imajte na umu da se ova metoda ne može koristiti kao jedina terapija i prije korištenja bijelog luka ili dodataka prehrani trebali biste se posavjetovati s ljekarom.

Poboljšat će se stanje vaše kože i kose

Bijeli luk potiče rast kose čineći je dužom i gustom. Može čak i izliječiti alopeciju.

Da biste postigli ovaj rezultat, treba ga nanijeti na vlasište. Srećom, proizvođači kozmetike naučili su proizvoditi ulje za kosu od bijelog luka bez mirisa.

Ilustracija

Što se tiče kože, stanice odgovorne za obnovu kože imaju pozitivnu reakciju na bijeli luk. Dvije čehne bijelog luka dnevno su dovoljna za razvoj prirodnog kolagena i elastina.

Bijeli luk je čak odličan i za zaštitu protiv sunca. Komponente koje sadrži štite kožu od starenja. Sunčeve zrake neće isušiti kožu ako konzumirate više bijelog luka.

Loading..
loading...