SVAKI DAN JEDE KAŠIKU SMJESE MEDA I BIJELOG LUKA: Ovakav rezultat nije sanjala ni u najluđim snovima, EVO ŠTA JOJ SE DESILO! - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

SVAKI DAN JEDE KAŠIKU SMJESE MEDA I BIJELOG LUKA: Ovakav rezultat nije sanjala ni u najluđim snovima, EVO ŠTA JOJ SE DESILO!

Uvijek nastojimo pronaći savršeni proizvod koji bi mogao djelovati kao ”čarobna pilula” za naše tijelo, a također da biti ukusan. Evo šta će se dogoditi vašem tijelu ako jedete med svaki dan.

med1

Med je izvrstan antioksidans, što znači da će njegova redovita potrošnja očistiti vaše tijelo od raznih toksina. Osim toga, njegova antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje vaše kože.

med2

Ako pazite na svoju težinu, liječnici preporučuju isključivanje svih proizvoda na bazi šećera – ali ne i meda. To je zato što šećer u medu ima drugačiji sastav od onog koja se nalazi u drugim sladilima. Med ubrzava vaš metabolizam, što je bitno za gubitak težine.

med3

Med uopće nema holesterola. Naprotiv: njegovi sastojci i vitamini pridonose smanjenju razine holesterola. Svakodnevna konzumacija meda blagotvorno utječe na razinu antioksidacijskih spojeva u tijelu koje mogu suzbiti višak kolesterola.

med4

Istraživanja pokazuju da antioksidansi sadržani u medu mogu spriječiti sužavanje arterija. Ovisno o mjestu na kojem se dešava, sužavanje može dovesti do zatajenja srca, pogoršanja memorije ili glavobolja. Konzumacija čaše vode s nekoliko žlica meda bit će dovoljno da to spriječi.

med5

Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnovi stanični antioksidacijski obrambeni sustav, i kao posljedicu toga poboljšava pamćenje.

med6

Šećer sadržan u medu povećava razinu inzulina u krvi, koji zatim oslobađa serotoninu. Serotonin se dalje transformira u melatonin, hormon koji poboljšava kvalitetan san.

med7

Med je jak antiseptik, stoga je preporučljivo jesti žlicu meda na prazan želudac. Ovaj jednostavan ritual pomaže u sprečavanju raznih bolesti povezanih s probavnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz trbuh, med uništava klice i liječi male rane u sluznici.

med8

To bi moglo biti čudno, ali činjenica je činjenica. Med pomaže smirivanju živaca i ublažavanju umora. Glukoza sadržana u medu bitna je za rad neurona. Brzo se apsorbira u krv, koja potiče opuštanje i ublažavanje psiholoških poremećaja.

Bonus: Kombinacija meda i češnjaka

med

U kombinaciji s drugim prirodnim lijekovima s jakim antiseptičkim i ljekovitim svojstvima – npr. češnjakom – snaga meda povećat će se desetostruko. Med s uljem češnjaka potaknut će vaš imunološki sustav i poboljšati zdravlje.

Sastojci:

-3-4 glavice češnjaka

-1 šalica sirovog meda

-mala staklenka s poklopcem

Postupak:

Odvojite čena češnjaka i očistite ih. Stavite ih u posudu i prelijte medom. Ako je potrebno uklonite mjehuriće.

Nakon toga zatvorite posudu i ostavite na nekoliko dana.

Konzumacija:

Uzimajte jednu žlicu dnevno na prazan trbuh i osjećat ćete se energično i zdravo kao nikada prije.

Loading..
loading...