Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

STAVITE ČEN BIJELOG LUKA ISPOD JASTUKA: EVO ŠTA SVE OVA JEDNOSTAVNA METODA LIJEČI

Bijeli luk je dugo smatran čudesnim lijekom koji pomaže u borbi protiv mnogih bolesti. Zato se češnjevi bijelog luka rado i često koriste u skoro svim narodnim lijekovima. Uz sve to, zvanična medicina rado koristi bijeli luk i ne poriče njegova ljekovita svojstva.

Ilustracija

Poželjno je da bijeli luk sami uzgojite u svojoj bašti ili da kupite od provjerenog prodavca. Domaći bijeli luk sadrži: kalijum, magnezijum, natrijum i alicin. Ovaj posljednji štiti tijelo od virusa i sprečava širenje infekcije.

Čišćenje crijeva bijelim lukom: Recept star koliko i svijet!

Ukoliko niste ljubitelj bijelog luka, ne morate da ga jedete, dovoljno je da ga stavite ispod jastuka kada krenete na spavanje. Njegov miris će očistiti sinuse, što će vam pomoći da se riješite prehlade.

Oni koji spavaju sa bijelim lukom ispod jastuka, nikad ne pate od nesanice i uvijek se probude raspoloženi, jer bijeli luk ima umirujuće dejstvo na nervni sistem, koji brzo oslobađa od umora i napetosti.

Odavno je dokazano da bijeli luk snižava holesterol u krvi i usporava razvoj karcinoma, sprečavajući mutaciju ćelija.

Bijeli luk je nezaobilazno sredstvo za vrijeme epidemija i gripa i drugih uobičajnih bolesti, pa ako je moguće, stavite sebi i svojoj djeci čen bijelog luka ispod jastuka i zaštitite se na vrijeme.

loading...