RECITE ZBOGOM KOMARCIMA: Napravite svoju svijeću protiv komaraca! (VIDEO) - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

RECITE ZBOGOM KOMARCIMA: Napravite svoju svijeću protiv komaraca! (VIDEO)

Jedina stvar koja može upropastiti savršenu ljetnu večer su male dosadne krvopije, koje su ovih dana preuzele većinu naših životnih prostora i živaca. 

Naravno, govorimo o komarcima. Ako si još među onima  čiju slatku krv posebno vole piti, ne očajavaj! Postoji brzo, jednostavno, i najvažnije od svega – potpuno prirodno rješenje. 

foto-youtube


Foto: Youtube

loading...

Svijeće protiv komaraca svojim prejakim mirisima katkad znaju odbiti i nas, stoga je najbolje rješenje izraditi svoju vlastitu svijeću. Zašto? 

Zato je njena izrada vrlo jednostavna, jako zabavna, a ako ti se ne sviđa naš prijedlog mirisa možeš odabrati neki svoj.

Pa krenimo, za izradu ove svijeće trebat će ti:
Staklenke
Plutajuće svjećice
Limuni
Limete
Svježi bosiljak
Eterično ulje limunske trave

svijeca22


Foto: Youtube

Prvo nareži limune i limete na kriške i poslaži ih unutar staklenki zajedno s listovima bosiljka. Napuni staklenke vodom i u njih ukapaj nekoliko kapi eteričnog ulja. Komarci nisu ljubitelji citrusnih mirisa, a eterično ulje limunske trave još sadrži i spoj citronelu koji ih posebno odbija, 

U kombinaciji s bosiljkom ova je mješavina pravi melem za naša mirisna osjetila, a i pravo ”smeće” za komarce. Na vrh staklenke položi svijeću i uživaj u odličnom mirisu bez komaraca.

Novi.ba/Youtube

Loading..
loading...