Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

POTOPILA SAM NOGE U OVU SMJESU I EVO ŠTA SE DOGODILO MOM TIJELU: Upamtite dobro ove sastojke jer ćete poželjet uraditi isto!

Jeste li znali da možete uraditi detoksikaciju cijelog tijela kroz stopala?

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, cijelo tijelo možete detoksikovati kroz noge. Zvuči čudno? Pa, gotovo sve o kineskoj tradicionalnoj medicini zvuči čudno, ali većina tih recepata stvarno funkcioniše.

Kineska medicina ima određeni sistem pod nazivom “refleksologija”. Naime, naša stopala imaju neke prirodne energetske zone koje su povezane s našim organima. To praktično znači da možete uticati na cijelo tijelo kroz noge, ili u ovom slučaju, da možete detoksikovati cijelo tijelo kroz noge.

Ulošci za detoksikaciju

Te jastučiće možete pronaći u bilo kojoj apoteci. Sve što trebate učiniti je staviti ih na noge prije no što odete na spavanje. Ujutro, jastučići će postati tamniji, a to znači da nemate toksina.

detox5

Pranje nogu

Drugi način za detoksikovanje vašeg tijela je pomoću ionske kupke stopala. Temelji se na elektrolizi. To je metoda u kojoj električna struja stvara hemijsku reakciju unutar vode. Treba koristiti toplu vodu i pustiti da otvori vaše pore, a sol ćete upotrijebiti kao protivupalni sastojak. Noge apsorbuju sve ione i vaše tijelo će se čistiti. Ako voda postaje tamnija, to znači da vaše tijelo oslobađa sve toksine.

Postoji nekoliko načina za to:

Sona kupka

Trebate:

– 1 šoljicu morske soli
– 1 šoljicu Epsomove soli
– 2 šoljice sode za pečenje
– esencijalna ulja (za lijep miris, ovo  je opciono)

detox4

Kako to učiniti:

Najprije kuhajte vodu. Zatim stavite sve sastojke. Nakon toga, ulijte otopinu u kadu i dodajte malo jabukovog sirćeta. Naravno, možete dodati i pomenuta eterična ulja. Držite noge u toj vodi 30 minuta.

Kupka sa kisikom

Trebate:

– 2 šoljice kisikovog peroksida;
– 1 kašiku sušenog đumbira u prahu.

Kako to učiniti:

Napunite kadu s vrućom vodom i dodajte malo sušenog đumbira i kisikovog peroksida. Moraćete natopiti cijelo tijelo u ovom i držati ga u njemu 30 minuta. Očistiće vaše tijelo i pomoći vam kod svih vrsta alergija i iritacije (ako imate nekih).

loading...