OVU NAMIRNICU MORATE JESTI SVAKI DAN: AKO TO BUDETE RADILI DESIT ĆE VAM SE NEVJEROVATNA PROMJENA - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OVU NAMIRNICU MORATE JESTI SVAKI DAN: AKO TO BUDETE RADILI DESIT ĆE VAM SE NEVJEROVATNA PROMJENA

Mnogo vas koristi orahe u svojoj ishrani, ali sigurno niste znali koliko čuda oni mogu učiniti za vaše tijelo.

Ilustracija

Zbog mnoštva vitamina i minerala koje sadrže, indijski orasi su jedna od namirnica koju bi trebalo jesti svakodnevno.

Ako jedete samo četiri indijska oraha dnevno, ove promjene ćete osjetiti i vidjeti na vašem tijelu.

loading...

Vaša kosa i koža će početi da sijaju

Indijski orasi odličan su izvor bakra i antioksidansa koji su korisni za vašu kožu i kosu. Poznato je da antioksidansi smanjuju znakove starenja, a bakar, s drugim enzimima, proizvodi kolagen koji je odgovoran za povećanje elastičnosti vaše kože i vašu kosu će održavati svijetlom i jakom i pružit će joj svilenkasto glatku teksturu.

Ilustracija

Rjeđe ćete biti bolesni

Ovi orasi su odličan izvor cinka, koji je važan za razvoj imunološkog sistema, proizvodnju antioksidativnih enzima i za rad vašeg imunog sistema.

Vaše kosti će postati jače

Samo četiri indijska oraha mogu osigurati oko 30 posto dnevnog unosa bakra i 20 posto dnevnog unosa magnezijuma. Bakar podržava razvoj vaših kostiju i vezivnog tkiva, dok magnezijum pomaže vašem tijelu da apsorbuje kalcijum i smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.

Imat ćete više energije

Indijski orasi sadrže niz minerala i vitamina, uključujući vitamine E, K, B6, bakar, fosfor, cink, magnezijum, gvožđe i selen. Svi oni igraju važnu ulogu u pomaganju vašem tijelu da pravilno funkcioniše. A što je zdraviji vaš metabolizam, energičnije ćete se osjećati tokom dana.

Loading..
loading...