Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OVAJ NAPITAK SMANJUJE RIZIK OD RAKA, JAČA IMUNITET I SPRIJEČAVA UPALE: POTREBNA SU VAM SAMO 3 SASTOJKA

Isprobali smo mnoge napitke, ali ovaj spada u top 5! Naime radi se o receptu s pšeničnom travom koji piše Lovesens.

Pšenična trava sadrži moćne antioksidanse i vrlo je hranjiva, te se od nje može napraviti ukusan i ljekovit napitak.

Čak 70% njenog sastava čini hlorofil koji je odličan za detoksikaciju tela, jačanje imuniteta i sprečavanje upala. Pšenična trava je savršen izvor vitamina A, C i E, a sadrži i antioksidante (glutation, vitamin C) koji se uspješno bore protiv slobodnih radikala.

Također, sadrži 17 različitih aminokiselina, uključujući 8 esencijalnih kiselina. Zahvaljujući protivuplanom svojstvu, istraživanja pokazuju da je zelena trava odlična u borbi protiv holesterola. Studije dokazuju da pomaže kod čireva, ima antikancerogeno dejstvo, pomaže kod zatvora, problema sa kožom, kod bolesti zuba, detoksikuje jetru i rješava probleme sa varenjem.

Mnogima nije prijatan ukus pšenične trave, ali ukusna voćna kombinacija u ovom napitku učinit će da konzumiranje pšenične trave postane vaša svakodnevna zdrava navika. 

Napitak se priprema tako što 120 g svježe pšenične trave, 2 šolje svežeg isjeckanog ananasa, 1/2 oljuštene pomorandže i 1/2 čaše vode stavite u blender ili sokovnik i mutite dok ne dobijete jedinstvenu tečnu smjesu. Od ove količine dobit ćete 4 doze soka, a preporučuje se konzumiranje 120 g pšenične trave najmanje tokom dvije nedjelje kako bi lijek imao efekta.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

loading...