OD OVOG VOĆA NEMA NIŠTA ZDRAVIJE, OLAKŠAVAJU POROĐAJ, JAČAJU SRCE: Pojedite samo tri dnevno i nikada nećete biti bolesni - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OD OVOG VOĆA NEMA NIŠTA ZDRAVIJE, OLAKŠAVAJU POROĐAJ, JAČAJU SRCE: Pojedite samo tri dnevno i nikada nećete biti bolesni

Hurma ili kako se još u narodu zove – datula ili datulja, je odličan dodatak svakom jelu, a mnogi za ovu voćku kažu kako je najzdravija na planeti.

hurma6

Hurme su važan dio ishrane u arapskim zemljama, a glave zemlje koje uzgajaju i prodaju hurme su Egipat, Saudijska Arabija, Irak, Iran, Pakistan, U.A.E., Alžir, Libija, Tunis, SAD, i male količine u Španiji, Meksiku, Jemenu i Palestini.

hurma4

Ako ste se nekada zapitali zašto se baš hurmama prekida post, ovo je odgovor.

Zanimljivo je da doktori „ sa zapada” savjetuju pacijentima koje liječe postom da post prekidaju prirodnim šećerom iz voća i vodom. I pošto znamo da hurme sadrže veliki procenat šećera koji se lahko apsorbuje, onda nam je jasno da su hurme i voda najbolja hrana za postače.

hurma2

Konzumiranje hurmi prilikom prekidanja posta je učinkovito kad je u pitanju slabost i umor, koje nastaju usljed nakupljanja štetnih tvari i teških metala u ćelijama organizma.

hurma3

Hurme sadrže brojne organski važne stvari, kao što su vitamini B6, selen, vlakna, magnezij, bakar, kalij i mangan…

Loading..
loading...