OBLIK TIJELA ODREĐUJE KOJE NAMIRNICE NIKAKO NE SMIJETE JESTI: Ako ovako izgledate od ove hrane bježite glavom bez obzira! - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

OBLIK TIJELA ODREĐUJE KOJE NAMIRNICE NIKAKO NE SMIJETE JESTI: Ako ovako izgledate od ove hrane bježite glavom bez obzira!

Svaki organizam je priča za sebe, ali postoji zajednički imenitelj kad su u pitanju namirnice i tip građe – zabranjeno voće.

Važno je da odredite koji je vaš tip građe – kruška, klin, pravouganik, jabuka ili pješčani sat. Nakon što ustanovite kojoj kategoriji pripadate spremite se da određene namirnice sklonite iz svog vidnog polja.

ynzk9llahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvwvrzn01eqv8vmjiyowringvhndg5y2jlntrlzjiwztk3nmjimzu3mzuuanbnkzmczqkeaieaaq

(foto: Printscreen)

loading...

Pješčani sat

Potrudite se da izbjegavate namirnice koje imaju visok procenat zasićenih masti i glikemijski indeks.

kim

(foto: Profimedia)

Pravouganoik

U ovom slučaju najbolje je unositi namirnice koje sadrže jod u sebi, ali imajte u vidu da nemaju baš sve slane namirnice dovoljnu količinu ovog minerala. Unositi što više dobrih masti – avokado, riba, badem. Crveno meso je ne na listi osoba koji imaju “kruška” građu.

UZ OVAJ TRIK U KUPAĆEM ĆETE IZGLEDATI KAO BOGINJA: Celulit će nestati preko noći, a stražnjica i noge će biti ZATEGNUTI

Kruška

Pozdravite se od nezasićenih masti i proizvoda životinjskog porijekla, kao i crvenog mesa. Unosite što više omega 3 masti i u svoju ishranu uključite ribu i laneno sjeme.

omega-3

Jabuka

Proteinska ishrana je dobra u ovom slučaju, ali treba smanjiti unos namirnica koje imaju veliku količinu šečera i mliječnih masti.

Klin

Ljudi koji imaju “klinastu” građu su vitke osobe koji treba da izbegavaju ugljene hidrate. Namirnice koje sadrže magnezijum su savršene u ovom slučaju i zeleno povrće.

simptomi-nedostatka-magnezija
Loading..
loading...