NIJEMAC UBIO HRVATA ZBOG 32-GODIŠNJE ŽENE, KOJA JE BILA UDATA ZA TREĆEG MUŠKARCA - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

NIJEMAC UBIO HRVATA ZBOG 32-GODIŠNJE ŽENE, KOJA JE BILA UDATA ZA TREĆEG MUŠKARCA

U njemačkom gradu Laufu nedaleko Ninberga ubijen je 27-godišnji Hrvat Kristijan. 

Policijska istraga je pokazala da je Kristijana ubio njemački državljanin, 31-godišnji, Mihael M. (Michael) koji ga je prvo izbo nožem, pa potom udarao nepoznatim predmetom. 

Kako tamošnji mediji pišu, obojica su bili zaljubljeni u istu ženu, Sarah D. (32) koja je bila udata za trećeg muškarca. 

loading...

Naime, Kristijan se u noći sa subote na nedjelju sastao s Mihaelom i tada su se posvađali. Pretpostavlja se da ga je Mihael, tokom svađe u automobilu, više puta izbo, a potom dokrajčio udarcima u glavu. 

Kako bi prikrio ubistvo, Kristijanovo mrtvo tijelo odvezao je u šumu i sakrio ga. Potom su on, a vjerojatno i njegova supruga Stefani, pokušali oprati krv i ukloniti druge tragove iz vozila. Inače, Mihael, je nakon ranijeg razlaza, proteklih nekoliko mjeseci ponovo počeo živjeti u bračnoj zajednici sa svojom suprugom Stefanie (29) u Laufu.

Mrtvo tijelo su sutradan pronašli sakupljači gljiva te su odmah alarmirali policiju. Policija je kod njega pronašla i mobitel pa su tako brzo utvrdili i o kome je riječ. Njegova majka, s kojom je živio, kazala je kako ga nema od prethodne večeri te da je pri izlasku rekao kako će se brzo vratiti. 

Analizirajući sadržaj Kristijanovog mobitela policajci su ušli u trag mogućim počiniocima ubistva. Mihael i Stefani su prvo negirali ikakvu vezu sa Kristijanom, međutim tokom ispitivanja davali su kontradiktorne odgovore. 

Treba istaći i da su forenzičari u Mihaelovom autu pronašli tragove Kristijanove krvi. Nakon hapšenja supružnika, Mihaelu je određen istražni zatvor, a njegova supruga je puštena da se brani sa slobode. 

Prema pisanju njemačkih medija, Kristijan je bio oko pola godine u vezi s 32-godišnjom udatom ženom Sarah D. No, problem je očigledno nastao kada se u istu ženu zaljubio i Mihael.

(Hayat / Foto: Ilustracija)

Loading..
loading...