NEVJEROVATNA SITUACIJA: POSTALA MAJKA ČETVERO DJECE U 13 MJESECI - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

NEVJEROVATNA SITUACIJA: POSTALA MAJKA ČETVERO DJECE U 13 MJESECI

Nakon tri neuspješna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje i jednog pobačaja, Tracy Caliendo nije odustala od želje da postane majka.

Ilustracija

Kad je iz četvrtog puta u novembru 2016. saznala da je uspjela ostati trudna, odlučila je učiniti sve da ponovno ne doživi razočaranje. Sa suprugom Peteom Pasetskym je angažoval surogat majku, u koju su bila implantirana dva embrija.

  • Odlučili smo se na dva embrija kako bi ipak barem jedna od nas dvije uspjela roditi dijete. Rekla mi je da ne želi blizance, a ja sam joj odgovorila da se ne brine jer su šanse da se to dogodi ravne nuli – ispričala je Caliendo za časopis People.

No prevarila se. Caliendo je samo pet mjeseci kasnije, na dan termina, na svijet donijela dvije bebe.

  • Nismo mogli vjerovati – dodaje.

instagram.com/p/B1ECz9Hg77D/?utm_source=ig_embed

I Caliendo je uspjela izgurati trudnoću do kraja pa je u augustu 2017. rodila djevojčicu Harlow, a blizance Piper i Presleyja je surogat majka rodila u januaru 2018.

S tri bebe rođene u razmaku od nekoliko mjeseci, nije mogla ni sanjati šta je čeka. Bila je presretna jer konačno ima veliku porodicu o kojoj je oduvijek sanjala, a ubrzo je doznala da je ponovno trudna.

  • Nismo ni pokušavali, a uspjela sam ostati trudna prirodnim putem – otkrila je.
¸

Nakon tri neuspješna pokušaja medicinski potpomognute oplodnje i jednog pobačaja, Tracy Caliendo nije odustala od želje da postane majka.

Trudnoća je bila visokorizična jer je patila od placente accrete. Njena posteljica je abnormalno srasla s maternicom pa je morala angažirati stručni tim koji je nadzirao.

  • Svake dvije sedmice sam išla na preglede od trenutka kad sam saznala da sam trudna, a kako se približavao termin porođaja, i češće. Nisam smjela ni napustiti New York – dodaje.
  1. septembar 2018. u 29. sedmici je rodila sina Calienda. Iako je prve dane života proveo na odjelu intenzivne njege, danas je sretan i zdrav dječak.

Caliendo iz prijašnjeg braka ima 12-godišnjeg sina Huntera pa sada žive kao sedmeročlana porodica.

  • Ustajemo u 6 sati, igramo se do 7, doručkujemo u 9, ručamo u podne, odmaramo se u 12 i večeramo u 17. Doslovno živimo po satu. Bez obzira na to koliko je nekad teško, uvijek se sjetimo koliko nam je trebalo da dođemo do ovoga – zaključila je ponosna mama.
Loading..
loading...