Loading..

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

NA LICU PIŠE BAŠ SVE: ZNATE LI OD ČEGA BOLUJETE AKO SU VAM OČI NATEČENE

Elizabeth Gibaud, nutricionistica i homeopatkinja u londonskoj klinici Hale, već jednim pogledom na lice može vam reći od čega patite, čega vam nedostaje, a čega imate previše u organizmu. Kod nje na savjetovanje redovno dolaze Nicole Kidman, Kyle Minogue, Halle Berry…

Ilustracija

Postoje univerzalni znakovi na našem licu, koji upozoravaju da s vama nešto nije u redu – kaže Gibaud. Ona je dala i objašnjenja:

Ako imate proširene pore na licu, u vašem se organizmu nakuplja previše kiseline i neophodno je promijeniti način ishrane. Ako imate vodoravne linije na čelu, vrlo je vjerovatno da jetra ne radi kako bi trebala, a otečene i podbuhle oči signal su da vam probava, tačnije debelo crijevo, ne radi.

Prištići oko brade, izvan PMS-a, znak su problema s reproduktivnim organima i/ili hormonima, a otečena čeljust upućuje na probleme u radu bubrega. Ako vam je, pak, koža u posljednje vrijeme poprimila neku drugu nijansu, npr. tamnija je nego inače, to je siguran znak da ste pod velikim stresom, ali i da vam nedostaje minerala i vitamina.

Sve to lako ćete promijeniti uzimanjem nadomjestaka i većih količina zdrave hrane.

loading...