Kad mi je svekrva rekla za ovo bila sam sumljičava, a onda sam probala i ODUŠEVILA SE REZULTATOM! Od tada više NIKAD NE BACAM LJUSKU OD CRVENOG LUKA - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

Kad mi je svekrva rekla za ovo bila sam sumljičava, a onda sam probala i ODUŠEVILA SE REZULTATOM! Od tada više NIKAD NE BACAM LJUSKU OD CRVENOG LUKA

Crveni luk je bogat bioflavonoidom kvercetinom koji je dobar u borbi protiv alergija, upala, karcinoma i srčanih bolesti. 

b9d7a43fc0f8595f39e3fc9c053451b7-hero

Međutim, da li ste znali da je i ljuska ovog luka izuzetno dobra za zdravlje. Ljuska crvenog luka, iako nejestiva, puna je kvercetina, moćnog antioksidansa koji reguliše krvni pritisak i spriječava kardiovaskularne bolesti, uključujući i arteriosklerozu.

Ukoliko ljusku crvenog luka dodate u bilo koji obrok, ojačaćete svoj obrok moćnim antioksidansom ali i drugim korisnim nutrijentima.

loading...
dsbf38hd-640x451

Na koji način ga koristiti?

Kako biste ekstrahovali kvercetin i ostala zdrava jedinjenja iz ljuske crvenog luka, dovoljno je da stavite jedan ili dva cijela crvena luka (neoljušćena) u supu ili čorbu.

1-84-1024x680

Ljuske možete ubaciti i prije kuhanja u šerpu u čarapi. Ljuske uklonite kad supa krene da ključa.

luk2

Osim što će vaša supa postati bogata antioksidantima, imaće i finu smeđu boju, u zavisnosti od toga koji luk ste koristili.

Loading..
loading...