HODAO JE BOS, A ONDA OSJETIO NESNOSAN BOL: Ljekari su mu OVO našli u NOZI, kad vidite IZBEZUMIT ĆETE SE (FOTO) - E-Rasprava | e-rasprava.com

E-Rasprava | e-rasprava.com

Balkanski web portal, namjenjen za internet rasprave. Mnoštvo zanimljivih i korisnih objava. Dobrodošli.

HODAO JE BOS, A ONDA OSJETIO NESNOSAN BOL: Ljekari su mu OVO našli u NOZI, kad vidite IZBEZUMIT ĆETE SE (FOTO)

Kada su mu doktori pregledali stopalo pod mikroskopom, nisu mogli da povjeruju sta vide.

Nakon što je neko vrijeme hodao bosonog, neimenovani Brazilac(35) osjetio nesnosan bol u stopalu, a kada je došao u bolnicu, nije mogao da vjeruje šta je uzrok. Trpio je bolove osam sati, a kada više nije mogao da stane na nogu, shvatio je da je stvar postala ozbiljna.

Kada su mu lekari pregledali desno stopalo, pronašli su dlaku, koja mu se zabola u petu toliko duboko da je dospela do nerava. To stanje se zove “cutaneous pili migrans”. Dlaku dugu oko jedan centimetar izvukli su pincetom i odmah je nastupilo olakšanje. Bol je nestao.

loading...
peta1

(foto:  VISUAL JOURNAL OF EMERGENCY MEDICINE / SCREENSHOT)

Muškarac se javio bolnici u Sao Paolu, a pregledao ga je dermatolog dr. Fred Bernardes Filho. Ustanovio je da nema povrede zgloba ni drugih oštećenja. Ali, kada je zamolio pacijenta da hoda na prstima, a zatim na peti, čovek se požalio da ga strašno boli desna peta.

Ljekari su zatim ponovo pregledali njegova stopala pod mikroskopom i utvrdili da ispod kože ima dlaku. Uklanjanjem stranog tijela muškarac je konačno odahnuo.

peta

(foto:  VISUAL JOURNAL OF EMERGENCY MEDICINE / SCREENSHOT)

Dlaka je naime, ušavši pod kožu, ostala u području u kojem je mogla da stimuliše nervne završetke. Ljekari su objavili da je riječ o bijelcu, ali su istakli da je CPM češći kod Azijata. Razlog je što oni imaju gušće i ravnije dlake koje lakše ulaze pod kožu. Stoga savjetuju i drugim ljekarima da posumnjaju na tu dijagnozu ako se pacijent požali na bolove u stopalima.

Loading..
loading...